Tout le monde plaisante sur les jeunes de vingt ans buvant des appletinis et tini ceci et tini cela sans vraiment avoir de rapport avec le Gin Martini classique, original et tout-puissant, mais que se passerait-il si nous pouvions faire un Appletini, mais chic et comme, vraiment délicieux. La spécification originale d'un Appletini utilisant de la vodka, de la liqueur de pomme aigre et du cordial au citron vert, qui ressemble un peu à une version appley d'une vrille à la vodka. Mais la vodka c'est bien, un peu terne, c'est juste de l'alcool et rien que ça, le gin c'est toujours mieux. Et si on faisait un hybride apple gin martini / gin gimlet ? Cela resterait toujours fidèle à la spécification originale d'Appletini, mais bon sang, ça va être un bel enfant amoureux d'un verre ! Essayez-le, vous ne le regretterez pas.
Appletini, mais faites-le avec fantaisie.
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A fancy Appletini
Rated 5.0 stars by 1 users
Category
Palmer’s Spiced Apple / Cocktail Recipe
Author:
Quinn Palmer
Servings
1
Prep Time
2 minutes
Sidenote: Rose's Lime Cordial, you can buy it for cheap at pretty much any grocery store, is one of those rare instances where making fresh isn't better. There's just something about Rose's that makes a gimlet just sing all the right notes. So that's what we'll be using here. It's an Appletini afterall, we dont wanna get toooooo fancy ;)
If you don't have the Lemon Tonic Bitters , you could omit them or perhaps sub with Orange Bitters, will still be good either way!
If you want a lower ABV cocktail with more apple flavour, you could also play with the gin to spice apple ratio and do more spiced apple and less gin.
Ingredients
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1.5 oz (45 mL) Gin / Ampersand Distilling Co.
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1.5 oz (45 mL) Palmer’s Spiced Apple / Esquimalt
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0.5 oz (15 mL) Lime Cordial / Rose’s
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2 dashes Lemon Tonic Bitters / Rootside Bitters
Directions
Stir all ingredients until well chilled and stain into a chilled coupe glass. Garnish with a dehydrated apple slice or a thin slice of fresh apple. Enjoy!